ŞIRNAK / IDİL - Şehit Mehmet Akı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Allah'ın haram kıldığı israfın günümüzde ulaştığı boyutlar maalesef içler acısı. Hemen her şeyde israfa kaçtığımız gibi suyu da israf ediyoruz. Bu konuda örnek bir çalışma ortaya koymak için Şehit Mehmet Akı Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak  bu konuda adım atıp, okul bahçesinde ekilen  fidanların sulanması için ''Damlama Sistemi'' kuruldu. Su israfının önüne geçmek için yapılan bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür edip, bu tip çalışmaların yaygınlaşmasını temenni ediyoruz.

Nis

Okulumuz Meslek Dersleri Öğretmeni Hasan YILMAZ öncülüğünde Ramazan-ı Şerif  ayı boyunca yasinler okundu, hatimler indirildi ve  mukabele yapıldı. Ramazan-ı Şerif ayı boyunca bu çalışmada emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Nis

Bir harf öğretmek için şehit olanlara selam olsun. Vatanımız ve mukaddesatımız uğrunda şehit olan eğitimcilerimiz ile ilgili pano hazırlandı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzun öğretmenleri katkısıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte, Öğrencilerde millî, mânevî değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıt'a ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlama amaçlanmıştır.

Nis

Okulumuz, İmam Hatip ruhunu temelinde önemli yer tutan dini hakkıyla yaşayan öğrenciler yetiştirmeyi önemli görür ve bu düşünce üzerine çalışır. Bu ilke ile paralel olarak, İslam alemi takviminde önemli yer tutan dini gün ve gecelerde okulumuz; öğrencilerimizle birlikte bu uhrevi manayı önemser ve buna yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

Nis

Her öğrencinin bir fidanı olsun çalışması, toplumda ağaç ve orman konusunda duyarlılığı arttırmak, fidan dikme etkinliğine daha fazla öğrencinin katılımını sağlamak; öğrencilerde ağaç dikme, ormanı ve çevreyi koruma duygusunu hissettirmek için okulumuzda her öğrencinin bir fidanı olsun çalışması yapılarak okul bahçesindeki uygun yerlere fidan dikilmiştir.

Nis

Okulumuz bünyesinde 2021-2022 Eğitim öğretim yılı 2. Dönem Meslek Dersleri Kazanım Değerlendirme Sınavı yapıldı. Okul Başarı Ekibi olarak yapılan sınav sonuçlarını analiz edip sonuçları tüm paydaşlarla birlikte değerlendirdik.

Nis

Okul ile Veli arasındaki bağı güçlendirmek ve öğrencilerimizi daha yakından tanımak için veli ziyaretlerini gerçekleştiridik.

Nis

30 Mart 2022 Çarşamba günü saat 10.00'da ülke genelinde tüm Anadolu İmam  Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik olarak İHL Meslek Dersleri Kazanım Değerlendirme Uygulama Sınavı gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Jiyan Dursun ATLIYAN tarafından öğrencilerin yenilikçi düşünce çalışmaları yapmaları, eğitimde iyi örnekler oluşturmaları, eğitim materyali geliştirme çalışmalarında yer almaları sağlandı.

Mrt

Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Zaferi, Doğu ve Güneydoğuda Şehit Olan Asker ve Polislerimizle 15 Temmuz Demokrasi Zaferinin Şehitleri İle İlgili Anma Programı Düzenlendi

Mrt

Okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine dair toplantımızı Okul Müdürümüz Sayın Mehmet Nuri SAVCI'nın katılımıyla konferans salonunda  gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuzda bulunan mescitlerimizde düzenlemeler yapıldı.

ŞEHİT MEHMET AKI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KISA TANITIM FİLMİ

ŞEHİT MEHMET AKI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ  SUNUSU